Personlig utveckling våga utmana dig själv mariasfeelinggoodlife.se

Personlig utveckling våga utmana dig själv mariasfeelinggoodlife.se

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är reach-for-the-and-blue-moon-neon-signages-1510659-1024x682.jpg
Foto av Designecologist från Pexels

Personlig utveckling är att våga utmana sig själv

Tänk så mycket spännande och roligt som kan hända. När man bara bestämmer sig för att utmana sig själv och provar något helt nytt. Om man släpper sina tankar om att inte duga. Kastar alla sina komplex överbord och seglar mot nya djärva mål. Det är ju det som leder till  personlig utveckling.

Om man bara började tro på att livet kanske faktiskt kan vara grönare på andra sidan. Jag har faktiskt aldrig förstått mig på det där ordspråket och jag tror att det var en riktig nejsägare som myntade det. Eller vad sägs om den här? ”Man vet vad man har men inte vad man får” Precis lika fånigt eller hur? och om vi alla tänkte så så skulle vi ju aldrig göra några framsteg.

Skulle då någon för länge sedan ha uppfunnit hjulet? Tror ni att det hade funnits järnväg ,flygplan eller bilar ? Hade vi tagit de där första stegen på månen? Skulle vi ha haft datorer eller vår nu så älskade smartphone? inte så troligt eller hur?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är blur-brainstorming-business-close-up-269448-1024x682.jpg

 

Dags för nya ordspråk

Nej jag tycker att det är dags att vi slänger de där ordspråken i papperskorgen och lämnar plats för nya mycket bättre. Vad sägs till exempel om?” Varje dag är en ny dag i ditt framtida liv” eller” I varje stund i livet befinner du dig på en ny plats du inte var igår”

Jag tycker att livet är alldeles för kort för att vi ska missunnar oss nya upplevelser. För det är ju nya upplevelser som får oss att mogna och växa som människor.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är close-up-of-paper-over-white-background-256450-683x1024.jpg

 

Nya upplevelser utvecklar oss

Jag tror att vi ofta glömmer bort att nya upplevelser utvecklar oss oavsett om de är bra eller dåliga. Förresten så kanske de där sakerna som vi upplever som dåliga egentligen  är de som utvecklar oss allra mest.

Själv har jag märkt att de händelser i mitt liv som varit mest jobbig har varit de som verkligen har stärkt mig.  Dessutom har de fått mig att uppskatta helt nya saker i livet och som jag kanske inte hade upptäckt annars. Vilket har fått mig att mogna som människa och påverkat mig att se på min omvärld på ett helt nytt sätt.

När jag nu kan se tillbaka på dessa händelser i mitt liv. Så skulle jag inte ha velat ha dem annorlunda. Jag har slutat upp att känna ångest över sådant som har hänt mig och i stället så ser jag på det som lärdomar.

Att vara sig själv

Nu låter det som om jag är någon slags allvetande och perfekt människa. Men det kunde inte vara längre ifrån sanningen. För jag är precis som vem som helst och jag har mina fel och brister som vi alla har.

Skillnaden mot nu och förr är dock att jag inte bryr mig så mycket längre. Jag känner mig mer tillfreds med mig själv och har också slutat att försöka vara alla till lags. För det är ju helt omöjligt att vara älskad av alla . För varje människa har sin egen sanning och det är ju faktiskt precis som det ska vara.

 

Foto av Prateek Katyal från Pexels

 

Ta små steg

Om du är någon som vill uppleva nya saker få utvecklas och göra framsteg i ditt liv men är lite rädd för att börja. Så kan du ju börja med att ta små steg för det tror jag är ett bra sätt att dra till sig nya roliga saker i livet.

Det kan räcka med att kanske prova en helt ny väg när du är ute och promenerar. Titta in i en ny typ av butik när du handlar , prova en ny maträtt eller kanske byta frisyr.

För varje liten ny sak du provar så drar du till dig nya upplevelser. Du upptäcker nya saker som du inte sett förut och möter människor du inte mött tidigare.

Försök inte styra

Så en dag står du plötsligt där i en ny verklighet utan att du ens förstår hur det gick till . Att våga göra små förändringar kan även få dig att våga dig på större. Så helt plötsligt är bollen i rullning och vem vet vad som då kan dyka upp. Felet vi många gånger gör är att vi försöker kontrollera allting . Vi är så inställda på hur vi vill att saker ska bli. Att vi inte tänker på att vi då kanske kan gå miste om något nytt helt okänt för oss som vi kanske skulle tycka om.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är limor-zellermayer-cANocSiow7g-unsplash-683x1024.jpg

 

Hur kom du hit?

Om du tycker att ditt liv är helt perfekt och precis som du vill ha det. Så är du naturligtvis att gratulera. Men handen på hjärtat tror du att det hade varit så.

Om du inte en gång hade önskat dig det liv som du har just nu? Om du tänker tillbaka på vad det är som har lett dig fram till att utvecklas till den du är idag. Hade du velat vara utan de erfarenheterna?

Fånga dagen

Så låt den här dagen bli den första i ditt kommande liv. För vem vet vad som finns där runt hörnet. Kanske en ny hobby en ny vän eller kanske ett nytt jobb. Det bestämmer du för det är dina tankar och önskningar som skapar din framtid.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är woman-in-yellow-pants-2794212-1024x682.jpg

Bli till inspiration för andra

Våga utmana dig själv och ta ditt liv till en ny nivå. För vem vet kanske är just du den som kommer med ny utveckling. Kanske kommer just din idé att påverka många andra människor. Eller så blir ditt engagemang till inspiration för någon annan. Visst är det en fin tanke?

För även människor som du kan läsa om i historieböckerna var en gång som du. Tror du att de tyckte sig vara speciella eller ens hade en aning om vad de skulle åstadkomma för framtiden? Det tror inte jag och dessutom har det säkert funnits människor. Som vi aldrig hört talas om men som ändå utfört stordåd som påverkar oss än idag.

Så ut och var dig själv och hitta den du vill vara. Men glöm inte bort att ha roligt under tiden för det är bästa sättet att hitta sin lycka på.

Jag vill också passa på att hälsa dig välkommen hit till mig på mariasfeelinggoodlife.se. Jag hoppas att du hittar något här som inspirerar dig och får dig att må bra.

Min önskan med den här sidan är nämligen att dela min passion för hälsa på alla plan. Välkommen att även läsa mitt inlägg om meditation eller om mat för hälsan och välkommen tillbaka.

/Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *