Avokado superfood för dig mariasfeelinggoodlife.se

Avokado superfood för dig mariasfeelinggoodlife.se

Avokado hälsa i grön förpackning

Avokado visst är det så gott? Jag tycker att det är så roligt att den numera får den uppskattning som den rätteligen förtjänar. Avokado klassas nuförtiden som superfood och många uppskattar nu dess fördelar för vår hälsa istället för att bara stirra sig blinda på dess höga energiinnehåll. 

Avokado är visserligen en frukt med ett högt energiinnehåll men nu så talar vi om nyttiga fetter. Som är bra för vår hälsa och dessutom likvärdiga med de fetter vi hittar i nötter och olivolja. Att avokado även är fullpackad med proteiner viktiga vitaminer och mineraler är ytterligare ett plus. Med sina nyttiga omega 3 fetter så ger den dig massor av energi och håller dig mätt länge. Om du är intresserad av att läsa om en annan typ av superfood som jag upptäckt på senare tid. Så kan du genom att klicka här läsa om hampafrö som är ett riktigt litet superfrö . 

Avokado balanserar blodsocker och bekämpar inflammationer.

Näringsämnen i avokado hjälper dessutom till att sänka ditt kolesterol och balanserar ditt blodsocker. Med sitt höga fiberinnehåll så gynnar den även de goda bakterierna i dina tarmar. Bakterier som anses hjälpa till att bekämpa låggradiga inflammation i kroppen. Inflammationer som orsakas av en kost med mycket raffinerat socker ,gluten och processade livsmedel. Om du vill läsa mer om maten och dess på påverkan på vår hälsa så klicka gärna här.

Massor av recept med avokado

Ja som du förstår så finns det så många skäl till att äta avokado. Vilket ju är toppen eller hur? Eftersom avokado ju är så gott och superenkelt att laga massor av goda rätter med. Det finns även så otroligt många innovativa recept med avokado numera. Här nedanför har jag lite tips på lite smått och gott som ni kan prova på om ni inte redan har gjort det förstås.

Här är några tips.

  • Guacamole jag vet ingen nyhet direkt men det är ju hur gott som helst och du…. strunta i de färdiga mix påsarna och gör en egen med lök jalapeno lime salt korander och salt och svartpeppar. Mums!!! Kolla youtube klippet nedan för lite tips.⬇️ Eller testa dig fram det finns massor av recept och variationer och hitta din egen favorit. Det blir hur gott och enkelt som helst och utan onödiga tillsatser. 
  •  Gröna Smoothies är ett jätteenkelt sätt att äta avokado. Supergott och gör dina smoothies dessutom ännu mer mättande.Jag brukar addera kefir i mina för att få med lite probiotika. Men det blir lika gott med kokosmjölk som också är så hälsosam. Kokos står dessutom på listan över antiinflammatorisk kost.
  • Avokado glass klicka här för tips om du vill prova en härlig god avokado glass. 
  • Som pålägg på mackan Det är bara att skiva eller mosa avokadon och lägga på ett surdegsbröd och toppa med vad du vill. Jag brukar toppa med t ex fetaost och min egen hemgjorda Surkål. Klicka här för ett recept på den. Lägg gärna spenat mangold ruccola eller grönkål för gröna blad bör man äta varje dag. Låt fantasin flöda och gör en smarrig macka som är toppen för ditt blodsocker och håller dig mätt och glad länge.Klicka här för lite tips från Jamie Oliver.

Kom med tips till mig

Vad gillar du att göra med avokado? Kommentera gärna och kom med tips till mig. Jag älskar verkligen nya tips och idéer på hur man lagar god och nyttig mat.

Dessutom så är du varmt välkommen att besöka min webbsida om fermenterad mat mariasfeelinggood.se. Där hittar du till exempel ett jättebra recept på goda surdegsfrallor till avokado röran. Klicka på länken så kommer du dit. 

/Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *