Gröna sköna juicer för lite detox på det nya året mariasfeelinggoodlife.se

Gröna sköna juicer för lite detox mariasfeelinggoodlife.se

Gröna juicer fullproppade med vitaminer

Så här i början på det nya året tänkte jag kicka igång med lite gröna sköna juicer. Detox har blivit poppis på senare år och även om man inte köper hela konceptet med att rensa kroppen från slaggprodukter.

Så kan man inte komma ifrån att gröna juicer är fullpackade med vitaminer. Vitaminer som vi verkligen behöver så här års och dessutom så är gröna juicer ju så gott. Den härligt gröna färgen är ju även så otroligt uppiggande och gör att man kan känna lycka bara av att titta på den.

 

 

Mera grönt

Dessutom så är det ett perfekt sätt att få in mer gröna grönsaker i sin kost. Näst efter sallad så är gröna juicer att enklaste sättet att få i sig de där viktiga vitaminerna som vi behöver. För att känna oss pigga och alerta hela dagen igenom.

Massor av näring

Gröna blad och grönsaker är fullproppade med skyddande ämnen som vitaminer, mineraler, spårämnen, enzymer, flavonoider, klorofyll och fytokemikalier.Gröna grönsaker är dessutom rika på fibrer som håller igång magen, gör oss mätta och som har en positiv inverkan på vårt blodsocker och våra blodfetter.

Men för att tillgodogöra oss alla dessa gröna nyttigheter så bör vi konsumera dem råa. Eftersom många av dessa ämnen förstörs vid upphettning. Så här har ni ett tips från mig på hur ni gör lite grön juice och boostar upp ert immunsystem.

 

 

Ingen juice maskin?

Till det här receptet behöver du ingen råsaftcentrifug eller slow juicer. Det du behöver är en mixer eller blender och en finmaskig påse eller tygstycke att sila din gröna juice med. Det går utmärkt med att använda sig av en nötmjölks påse av något slag.

Mera smak

För att få lite mera smak på den här gröna juicen och ge den lite extra kick. Så har jag lagt till äpple ingefära och saft från citron. Det ger den här juicen en frisk härlig smak och samtidigt lite hetta. Äpple citron och ingefära är ju dessutom fullproppade med vitaminer de också. Det här receptet innehåller även selleri som har väldigt hypat på senare år.Den är nämligen grymt rik på näring kalorisnål rik på antioxidanter antiinflammatorisk och bra för matsmältningen. Den ligger i topp på vad som anses vara bra för detox.

 

Du behöver följande…

 • En knippe blekselleri
 • 100 gram bladspenat
 • 2 äpplen med skal
 • En bit ingefära i valfri storlek beroende på hur mycket hetta du vill ha på din juice
 • Saft från en citron

Gör så här….

 1. Skölj och skär sellerin i mindre bitar
 2. Skala ingefära och dela den lite också
 3. Skölj och ta bort kärnhus och skaft på äpplena och dela dem i mindre bitar
 4. Pressa citronen
 5. Börja med att mixa sellerin tills den är riktigt finfördela och börjar släppa ifrån sig vätska
 6. Därefter tillsätter du de övriga ingredienserna en efter en och mixa allt till en blöt massa.Jag brukar ha något att pressa ner ingredienserna med i mixern. MEN VAR FÖRSIKTIG!!!! Så du inte skadar sig själv eller knivarna på din mixer.
 7. Placera sil påsen över en plastbunke och häll i massan och pressa ur så mycket juice som möjligt.

 

Drick så snart du kan

Juicer har som mest näringsinnehåll när den nygjord men om du förvarar den i kylskåpet så håller den sig i 2-3 dagar.

Det var det och jag hoppas ni blev lite inspirerade att göra lite gröna sköna juicer. Ni kan lätt byta ut spenaten mot några andra gröna blad som grönkål till exempel. Använd din fantasi och på det här sättet kan man göra lite juice. Även om man inte vill lägga pengar på en juice maskin.

Juice maskiner

Själv har jag en råsaft centrifug men jag tröttnade på att använda den. Eftersom jag tyckte att det var ett sådant slöseri med all pulp som blev över. Dessutom var det väldigt bök att diska den varje gång. Någon gång i framtiden kanske jag skaffar mig en slowjuicer. Men de kostar lite mer och så är ju problemet med att förvara alla maskiner. Vårt kök är jättebra men det finns gränser för hur mycket utrustning vi kan få rum med i våra skåp.

Därför valde jag att satsa på en lite bättre mixer istället som jag har mer användning av. Min dröm är dock att investera i en Vitamix blender någon gång i framtiden men vi får se hur det blir med det.

Lycka till

Lycka till med ert juicande nu och jag önskar er massor av ny energi så att ni kan möta det nya året. Med optimism och alla nya äventyr som väntar på er. Dessutom ni vill läsa lite om en annan grön favorit till mig avokadon så klicka på länken här.

Välkommen att besöka min webbsida mariasfeelinggood.se för ännu mera nyttiga recept. Där är betoningen på fermenterad kost som är ytterligare ett sätt att boosta sin kropp till hälsa. Om du blir nyfiken på det klicka bara på länken för att komma dit.

/Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *