Lasagne vegetarisk och snabblagad mariasfeelinggoodlife.se

Lasagne vegetarisk och snabblagad mariasfeelinggoodlife.se

Jättegod och enkel vegetarisk lasagne

Lasagne är ju så gott,väldigt smidigt att laga och räcker dessutom till många. Här är ett jättegott recept på en mycket enkel och snabblagad vegetarisk lasagne. Som du väldigt snabbt kan laga till utan att behöva koka varken tomatsås eller ostsås. Denna lasagne kan även lätt göras glutenfri om man istället väljer glutenfria pasta plattor. Dessutom så kan den säkert även göras vegan om man bara byter ut mejeriprodukterna mot vegan alternativ.

 

 

För det här receptet så behöver du följande…

 • 400 Gram Pasta plattor vanliga eller glutenfria
 • 3 Paket 390 gram krossade tomater
 • 500 gram creme fraiche
 • Ett paket fetaost
 • 400 gram bladspenat
 • En hackad chili färsk eller fermenterad Klicka här för ett recept på fermenterad chili.
 • 3 st vitlöksklyftor
 • Salt
 • Lökpulver
 • Grovmalen svartpeppar
 • Cirka 3 tsk Örtkryddor Timjan, oregano och basilika
 • 200 gram Riven ost
 • Plommon tomater i halvor som dekoration.

 

 

Gör så här….

 1. Blanda först de krossade tomaterna med salt,chili och kryddor.
 2. Mosa sedan fetaosten och blanda med creme fraiche
 3. Varva sedan tomatsås, creme fraiche röran med Pasta plattor och spenat.
 4. Avsluta med riven ost
 5. Dekorera längst upp med plommon tomaterna

 

Grädda sedan i 225 grader i cirka 35 min.

Superenkelt eller hur?och tar under en timme att laga. Den fungerar lika bra till vardags som till fest. Dessutom perfekt att laga tillsammans med dina barn eller barnbarn. Är du intresserad av att laga lite Zucchini plättar så klicka på länken här.

Njut av din lasagne med en god sallad till kan det bli bättre än så?

 

 

Problem med gluten kost?

Lasagne innehåller ju faktiskt gluten om man inte använder sig av glutenfria pasta plattor. Tillhör du dem som får uppblåst mage utav bröd och pasta? I så fall så har jag lite tips för dig. Jag vet nämligen mycket väl hur det känns för jag har själv alltid tillhört den kategorin. I hela mitt vuxna liv så har jag haft en mage som svullnat upp efter att jag ätit. Men detta var inget som jag funderade så mycket över. Jag trodde att det var så det skulle vara helt enkelt. Tills för några år sedan då jag upptäckte vad det berodde på.

 

 

Surdegsbröd

Av en ren tillfällighet så hittade jag lite böcker som förändrade mitt liv.Det ena ledde till det andra och jag började baka surdegsbröd. Vilket idag är det enda bröd som jag bakar och håller jag mig till det så mår jag bra. För de som inte känner till det så är surdegsbröd en typ av fermentering. Men så småningom så provade jag på att göra en väldigt enkel fermenterad dryck och det var startskottet för min fermenteringsresa. Man skulle kunna säga att jag hittade en helt ny värld av fantastiskt god fermenterad mat som faktiskt har kurerat min mage. Ja inte bara min mage utan faktiskt min hälsa och mitt liv överlag.

 

Fermentering

Men vad är då fermentering? jo det är faktiskt något helt fantastiskt bra och toppen för hälsan. Det har numera kommit att bli en passion för mig och en livsstil. Det får mig att må bra till kropp och själ och har gett mig ett helt nytt perspektiv på mitt liv. Fermentering är ett sätt att bereda mat genom att tillföra olika bakterier och jästkulturer. Det får livsmedlet att transformeras till smak och konsistens. Det gör det helt enkelt mer lättsmält och mer näringsrikt. Man skulle kunna säga att detta är mat som är special designad för vår våra kroppar. Om du vill titta på lite fermenterings recept så kan du besöka min webbsida om fermenterad mat mariasfeelinggood.se. Klicka bara på länken här så kommer du dit.

 

 

Gammal kunskap

Fermenterings konsten är väldigt gammal och har använts av människan i tusentals år. Långt innan livsmedelsindustrin och skräpmat kom in i bilden. Men den har fått en nyrenässans och fler och fler har nu börjat upptäcka den igen. Fermenterade livsmedel är till exempel förutom surdegsbröd även yoghurt, kefir, Surkål, kimchi och Kombucha. Men även livsmedel som öl, vin, sojasås, och faktiskt kakao är olika typer av ferment.

Min fermenteringsresa

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här men för att göra en lång historia kort. Så skriver jag det här för att jag tänker att det kanske kan vara till hjälp. För den som liksom jag gjorde strävar med en krånglande mage. Alla är vi olika och kanske så måste du hitta en lite annan väg än mig. Men det här är i alla fall ett tips och något som du kan kolla upp och kanske testa om du vill.

 

 

Allsidig kost

Numera så kan jag äta vanlig pasta även om jag försöker att inte äta det varje dag. Jag äter en mer allsidig kost idag med mycket grönsaker, frukt, bär, nötter och frön. Som jag varvar med fermenterade livsmedel som Surkål, Mjölkkefir, surdegsbröd, Kombucha och vattenkefir bland annat. Det har gjort underverk för mig och kanske kan det göra det för dig också.

 

 

Livsstil och balans

Men även om maten är viktig så spelar även vår livsstil överlag en stor roll för att må bra. Jag tror på att försöka hitta en balans i sitt liv. En balans mellan kost, motion och vila eller avslappning om man vill kalla det så. Jag tror att det något som vi alla måste komma underfund med för att må bra till kropp och själ. Det är därför jag har byggt den här webbsidan. För jag vill inspirera till att fler människor hittar just sin individuella balans. Jag är ingen expert på ämnet och jag är ingen perfekt människa. Men jag har ett stort intresse för det här med hälsa och välmående. Så därför vill jag dela med mig av saker som jag har hittat som jag tror på och som talar till mig. Kanske talar det även till dig och i så fall skulle ingen vara gladare än jag.

Så välkommen tillbaka hit till mariasfeelinggoodlife.se jag hoppas du vill hitta din balans tillsammans med mig.

/Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *