Yoghurtdessert med bär och havrefrösmul mariasfeelinggoodlife.se

Yoghurtdessert med bär och havrefrösmul mariasfeelinggoodlife.se

Ljuvlig yoghurtdessert med krispigt havrefrösmul

Sugen på något lite lagom sött och nyttigt till fikat idag eller kanske till dessert. Då kan du prova den här smarriga Yoghurt desserten med friska syrliga bär och härligt krispigt havrefrösmul. Det här receptet är busenkelt innehåller inget raffinerat socker och kan även göras glutenfritt om du vill.

 

Observera att detta inlägg innehåller reklamlänkar!!

Som ni kanske har sett så samarbetar jag med KitchenTime och just nu så har de Våryra. Därför får ni om ni handlar hos dem för minst 600 kr 100 kr i rabatt. Detta gäller från nu och fram till den 22 mars. Om ni tycker att det verkar intressant så klicka på länken här. Använd er av denna rabattkod: KT11  och detta gäller ej REA-varor och Ej Mateus.

Raffinerat socker

Raffinerat socker är något som jag nästan helt har uteslutit ur min kost. Jag har insett att jag inte mår så bra av att äta det eftersom det får min mage svullna upp som en ballong. Men det får även mitt humör att svänga upp och ner så numera undviker jag det mesta i den vägen. Många jag pratar med dagligen tycker att det är så svårt att sluta att äta sötsaker.
Men jag kan inte påstå att jag tycker att det har varit så svårt och det tackar jag min fermenterade kost för. När jag började fermentera så har jag tappade jag nämligen mitt sötsug.
Om du vill veta mer om fermenterad kost så klicka här för att komma till min andra webbsida mariasfeelinggood.se

Känslig för socker.

Det har gjort att jag nu kan se tillbaka på hur socker fick mig att må och det är inget jag saknar. Med det påstår jag inte att det är lika för alla. Men kanske är det så att vi olika känsliga för raffinerat socker helt enkelt.

 Med det sagt så tror i alla fall jag att vi alla skulle må så mycket bättre av att byta ut sockerstinna kakor och godis.

Mot en mindre söt Yoghurtdessert som den här då och då.

Den här Yoghurtdesserten är min sambos absoluta favorit och även min förstås. Som sagt är den barnsligt enkel att göra och behöver följande.

4 portioner

  • Cirka 4 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • Flytande honung cirka 2 msk men prova dig fram hur söt du vill att din yoghurt ska vara.
  • 1 tsk ingefära
  • 3 dl valfria bär Jag brukar ha frysta för då blir desserten lite som en glass dessert.

Havrefrösmul

Gör så här…

  • Smält smöret i en stekpanna och tillsätt sedan resterande ingredienser.Låt det sedan få puttra lite i pannan under omrörning på medelvärme. När du ser att havrefrösmulet har blivit härligt gyllenbrunt så sprider du ut det på ett bakplåtspapper och låter det svalna.
  • Blanda sedan yoghurten med ingefäran och honungen
  • Varva yoghurt,bär och havrefrösmul i 4 glas och avsluta med lite smul och lite bär.

Får du lite havrefrösmul över så lägg det i en burk med tätslutande lock. Det håller sedan i skafferiet i ett par veckor eller så.

Njut…

Avnjut din Yoghurtdessert till en kopp kaffe eller te eller bara som den är…

Välkommen tillbaka…

Så var det med det jag hoppas ni uppskattar denna lilla Yoghurtdessert och tittar in hos mig igen. Om ni vill prova fler recept så kan jag rekommendera mina blåbärsmuffins eller mina Zucciniplättar med fetaost och spenat. Jag vill även passa på att välkomna er till min andra webbsida mariasfeelinggood.se. Där jag lägger ut recept och berättar om hur man fermenterar.

Blåbärsmuffins så saftiga och goda med kokosgrädde och kokossocker

 

Blåbärsmuffins vegan

Fermentering

Fermentering har kommit att bli en passion för mig och något som jag varmt rekommenderar. Det är nämligen så galet bra för hälsan och dessutom väldigt roligt och enkelt att göra hemma sitt eget kök. Om ni är osäkra på vad fermenterat är så har ni säkert hört talas om Kombucha. Som ju blivit väldigt populärt på sistone och om ni vill lära er att göra det så klicka bara på länken här.

Ha det gott!

/Maria

1 reaktion på ”Yoghurtdessert med bär och havrefrösmul mariasfeelinggoodlife.se”

  1. Pingback: Mariasfeelinggood tankar om mitt mission... - Mariasfeelinggood

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *