Naturlig livsstil för en hållbar framtid

Naturligt är bra

Det kan väl knappast ha gått någon förbi att jag vurmar för en naturlig livsstil. Med det så menar jag naturliga produkter tillverkade med kärlek för vår miljö och vår framtid. Det här är en insikt som vuxit fram hos mig på senare år. Men som nog alltid har legat där under ytan hos mig och bara väntat på att få komma fram i ljuset.

”Observera att denna text innehåller reklamlänkar

 

Naturliga livsmedel

Det som fick det hela att sätta fart var när jag ställde om min kost för ett par år sedan nu. Ja egentligen hade jag nog börjat den resan långt tidigare. Men när jag kom i kontakt med fermentering så kickade det igång något inom mig. Min längtan efter naturlig och hälsosam mat som min kropp fullständigt skrek efter. Naturlig och utan en massa onödiga tillsatser och lagad med kärlek och omsorg.

Naturligt magsmart

Ja min kropp ropade efter naturlig näring i form av grönsaker, frukt och bär och det hittade jag i fermenterings konsten. Fermenterad mat har helat min mage och transformera mig från ett kakmonster till en hälso matnörd. Precis så är det och det är jag väldigt glad över. Men min passion för en naturlig livsstil slutar inte där för jag har bit för bit bytt ut mitt sätt att leva. Ja tro nu inte att jag är någon perfekt människa för inget kunde vara längre ifrån sanningen.Men mitt mål är att byta ut de farliga kemikalier som gör oss människor och vår miljö sjuka.

Foto av cottonbro från Pexels

Kemikalie banta

Detta brukar kallas att kemikalie banta och det som jag hittills har gjort. Är att plocka bort alla kemikalier som jag tillför min kropp. Jag använder numera enbart ekologiska och helt naturliga produkter och det känns jättebra. Jag ser tydlig skillnad på min hy som tidigare var väldigt torr och glåmig. Det är som om jag har fått en helt ny glow på min hud och känner jag mig inte blek ens på vintern numera. Mitt hår har fått ett nytt liv med naturliga ekologiska produkter. Dessutom en fantastisk varm och vacker färg med hjälp av henna. Så hur kan jag vara annat än nöjd och glad?

Naturligt från Lappland

Men något annat jag nyligen har upptäckt det är en onlinebutik som heter lapland Eco store. Den drivs av Sara Mårtensson som fick  idén när hon väntade sin dotter. Hon började då söka efter kemikaliefria produkter och tyckte att det var svårt att hitta det hon ville ha. Alltså skapade hon sin egen butik med endast ekologiska och gift minimerade produkter. Produkter med bra kvalitet och som du ska känna dig trygg med att köpa.

måttsats från laplandECOstore

 

Kärlek vid första ögonkastet

När jag först tittade på deras sida så blev jag så glad och jag ska erkänna att jag har blivit kär. I denna fantastiska fina onlinebutik med naturliga och härliga produkter. Jag kommer att berätta mer om dem framöver . Jag kommer även visa er lite av mina personliga favoriter. Så håll utkik efter det för jag lovar att de har så mycket fint. Perfekt för er som precis har fått barn. Som vill hitta naturliga och bra saker till ert barn och er själva också förstås. Men även för vem som helst som liksom mig letar efter naturliga och sköna produkter. Om ni vill titta på deras fina hemsida så klicka bara på länken här.

Jobs tårar (Jennifer) laplandEcostore

Jobs tårar

Men det finns något hos laplandEcostore som särskilt slog an en sträng hos mig. Något som jag tror att vi människor behöver mer av i denna tid av egoism och självupptagenhet. Nämligen att kunna göra något för att hjälpa någon annan. Det jag pratar om är ett projekt som Paradise forest driver till förmån för döva i Papa Nya Guinea. Jobs tårar är en växt som odlas för tillverkning av pärlor till vackra smycken. Svenska Natalie är den som driver själva projektet och hon brinner för att hjälpa döva till en dräglig tillvaro.

Köp ett vackert armband

Med hjälp av Paradise forest så kan dessa fattiga människor odla Jobs tårar för att tillverka vackra armband för att sälja dem och samtidigt få en bra lön. Så snälla du som läser detta köp ett armband och gör samtidigt en god gärning. Armbanden kostar 100 kr och laplandEcostore har ett samarbete med Paradise forest som innebär att nästan hela summan vi betalar för armbanden går till de till projektet. Men läs mer om detta på laplandECOstores hemsida och ni kommer direkt dit om ni klickar på länken här.

 

Välkommen tillbaka

Jag hoppas att ni hittat något här hos mig som kan locka er att besöka mig igen. Kom gärna med tips om vad ni skulle vilja att jag skrev mer om. Eller kom med tips på något recept ni skulle vilja ha mer av. Så länge kan jag rekommendera mitt inlägg för den som funderar på att utveckla dolda talanger.

Om ni vill kolla lite på mina recept på fermenterad mat. Så välkommen till mariasfeelinggood.se där finns det massor av tips. På mat som är bra för vår tarmflora och boostar vårt immunförsvar. Klicka bara på länken så kommer ni direkt dit. 

/Maria

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *