Släpp loss barnet inom dig Mariasfeelinggoodlife.se

Släpp loss barnet inom dig..

Släpp loss och ha kul för då frigör du massor av endorfiner i kroppen. Som barn hade vi inga problem med detta. Men ju äldre vi blir så blir vi mer och mer fokuserade på att göra allting rätt. Jag vet för jag är precis likadan och har svårt att släppa loss och bara vara lite barnslig. Men för ett tag sedan så hittade jag av en slump ett videoklipp.Där en känd YouTuber hade lite träningstips för oss kvinnor som nått den gyllene medelåldern.

Photo by MI PHAM on Unsplash

Rocka fett…

Ni vet den åldern när man lättare lägger på lite trivsel kilon. De där förtretliga bilringarna som sätter sig runt midjan. Men Sophie Uliano tipsade bland annat om en kul träningsform som kan rätta till den saken. Dessutom så är den så opretentiös och lockar i varje fall inom mig fram en liten flicka. Tipset var nämligen att testa hula hooping eller rockring som vi ju säger här i Sverige. Så nu mina vänner har jag börjat att släppa loss genom att hihi!!!..rocka fett.

Photo by Patricia Prudente on Unsplash
 

Släpp loss genom träning..

Jag brukar köra ett 15 minuters pass varje dag och sätter på lite go musik. Det är kul och perfekt träning om man vill testa något annat än gymträning. Att det är riktigt svettigt kan jag intyga och det känns i kroppen efter 15 minuter. Jag läste någonstans att det inte ger så mycket viktnedgång. Men tydligen så omfördelas fettet på kroppen. Säga vad man vill men kul är det och det betyder mycket för mig. För ska jag träna så måste jag tycka att det är roligt. Annars blir det inte av åtminstone inte fören jag gjort det till en vana.

Photo by Bewakoof.com Official on Unsplash

Maten och vår hälsa..

Ni som läser mina inlägg här vet ju hur jag vurmar för en näringsrik kost. För mig har det blivit till ett mantra på senare år och en livsstil för mig. Om ni blir nyfikna på det så varmt välkomna att besöka min webbsida om fermentering. Den heter mariasfeelinggood.se och där delar jag recept och tips på hur man kommer igång med att baka surdegsbröd och brygga Kombucha. Klicka bara på länken så kommer du dit.
Annars kan jag rekommendera några av mina recept här som till exempel hur du gör en jättegod sesammjölk på två sätt. Eller så kanske du vill testa mina krispiga Äppelpajer eller mina zucchini plättar med fetaost och spenat.

Immunförsvar vad spelar det egentligen för roll?
Grön juice

Träning inte att späka sig…

Men även om kosten är viktig så behöver man ju röra på sig också. Vad jag tycker är så synd är att många gör det så svårt för sig. Det är som om att de har bestämt sig redan från början. Att det här med träning är tråkigt och något som man gör för att späka sig. Hur många gånger har man inte hört någon prata om att nu ska man minsann ta tag i det. För nu ska man börja springa och träna ordentligt. Det brukar oftast ta ett par veckor med träningsvärk. Så blev man ju så hungrig också att man köpte sig en pizza att trösta sig med. Så har man helt plötsligt gett upp och insett att träning det var visst inget för mig. Men träning ska ju inte vara ett straff utan något som man ska tycka om att göra.

Photo by Fitsum Admasu on Unsplash

Hitta din grej…

Så istället för att späka sig och tvinga sig till att göra något som man tycker är tråkigt. Varför inte hitta något lite enklare och som känns kul att göra. Om man är helt otränad mår man mycket bättre av att promenera. Det kräver inget mer än ett par sköna skor så är man redo. Själv tycker jag att det är den bästa träningsformen förutom min nya rockring då. Man kan börja med lite korta promenader för att öka på efterhand. Du bestämmer själv och efter ett tag så har man inte bara fått bättre motion. Man mår bättre i själen också för det finns inget bättre sätt att rensa skallen på. När man sedan har hållit på ett tag så kanske man blir mer öppen för andra sätt att röra sig på. Men det kräver att man gör det till en vana och det tar cirka 3 veckor.

Photo by Matt Flores on Unsplash

Livet är inte bara arbete..

Jag vet inte hur det är med er men jag har nog en tendens att ta mig på för stort allvar. Jag vill så mycket att jag glömmer bort att ha kul i processen. Det som händer då är att jag tappar energi och kreativitet. Jag tror inte att jag är ensam om att känna så här. Men jag har också märkt att om jag bara slår ner på takten lite släpper loss och gör något som jag tycker är kul. Så brukar energin vara tillbaka och jag får nya idéer som jag annars hade missat. Vi missar nog ofta att lika viktigt som det är att måna om andra. Detsamma gäller oss själva och jag fick det så bra beskrivet för mig.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Ta hand om dig själv först..

Det är precis som  flygvärdinnan beskriver i säkerhetsgenom gången. Ni vet det där om att först sätta på sin egen syrgas mask innan man hjälper någon annan att få på sin. Det är ju så självklart egentligen för om man inte tar hand om sig själv. Så har man ju till slut ingen ork att ta hand om någon annan heller. Det behöver ju inte vara så svårt egentligen för även små saker i vardagen kan göra stor skillnad. Fundera över vad du tycker om och försök hitta stunder i din vardag. När du kan ge dig själv en liten boost. Kanske kan det vara en promenad eller att bara få en stund för dig själv. Det kan vara ett sätt att få andas och komma underfund med vad du vill göra. Behandla dig själv som din bästa vän och gör något kul. På det sättet blir du mycket mer lycklig människa och trevligare att umgås med också.

Photo by Esther Driehaus on Unsplash

Njut av dagen…

Ja mina vänner med det sagt så hoppas jag att ni kanske får nytta av mina små tips i vardagen. Det krävs ju egentligen så lite för att vågen ska tippa över till det negativa. Men precis lika lätt kan man få den att tippa över till det positiva i livet. Det här är något som jag börjat inse mer och mer och numera försöker jag att inte stressa upp så mycket. Livet det går både upp och ner men i slutänden så brukar saker lösa sig. Kanske inte precis så som man ville men på ett annat och kanske ännu bättre sätt. Så fortsätt bara att vara er själva och gör så gott ni kan för då blir det bäst och du….

Photo by Senjuti Kundu on Unsplash

Släpp loss..

Släpp loss ditt inre barn ,ta dig inte på för stort allvar och gör något riktigt kul idag…

/Maria

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *