Dags att släppa taget..

Ett nytt år igen och förlåt att jag inte har så lagt upp så mycket nytt på sistone. Men jag har haft lite skralt med inspiration tyvärr. Den lilla som jag har haft det har jag lagt på min andra webbsida mariasfeelinggood.se. Som ni kanske känner till och som handlar om fermentering. Det var det som fick mig att börja blogga. Som gav mig modet att tro på mig själv och min inre utveckling. Men ja jag ska säga som det är. Det senaste året har för mig liksom för de flesta skulle jag tro. Skakat om mycket av det som jag tog för givet. Allt som vi trodde var säkert och tryggt vändes upp och ner. Ja ni känner väl igen det antar jag. Jag har ägnat många timmar detta senaste året åt att grubbla. Men nu så är jag redo att släppa taget.

two coffee lattes in yellow cup with saucer on brown wooden table

Var är vi just nu?..

Tja..Det är kanske ett nytt år men det fortsätter ungefär som det förra. Det är fortfarande ett kaos och våra liv är på paus. Men jag bara vet att det kommer att ordna sig till slut. Vi kommer att hitta tillbaka och ja… kanske inte riktigt till det som var. Men till ett nytt samhälle och med nya förutsättningar. Vissa saker kommer säkert att långsamt hitta tillbaka. Till sina gamla rutiner igen men vissa kanske blir på ett nytt sätt. Kanske blir det till och med bättre än de som var. Men än så länge så möts vi av många frågetecken.

Dags att släppa in framtiden och låta den få visa vägen..
Kakaochaga bulletproof dryck för energi till kropp och hjärna...

Frihet eller säkerhet..

Kommer vi att kunna resa igen som vi gjorde förut? Vår frihet att röra oss i samhället. Kommer det att ske förändringar där? Blir det fritt fram för konserter och teater igen? I så fall när blir det?Blir det i år eller kanske nästa år? Detta varit saker som vi bara har tagit för givet. Men nu så vet vi inte inte längre. För mig har det varit så självklart att kunna resa och gå på teater. Men nu så kanske vi måste räkna med att vi i så fall först måste ha tagit sprutan. Vi måste välja frihet eller säkerhet. Själv så känner jag mig nog lite kluven inför det här. Men eftersom det inte är något som jag själv kan styra över. Så väljer jag nu att bara släppa det för att se vad som händer.

woman rising left hand on vehicle window during daytime
photo of assorted items on wooden table

På nytt födelse..

Något som jag har funderat över mycket på senare år. Det är hur vi människor krampaktigt håller fast vid gamla vanor. Vanor som vi igentligen vet inte alls gagnar oss i längden. Som begränsar oss och som kanske till och med får oss att må dåligt. Men som vi har så svårt att släppa taget om. Men något som jag har insett det är att när vi väl gör det. Så kommer något nytt och mycket bättre in i ens liv. Man kan se det som en slags pånyttfödelse. Med nya möjligheter och nya upplevelser. Som man kanske aldrig hade fått vara med om annars. Ett nytt sätt att tänka som frigör ny energi. Som öppnar upp för nya fräscha idéer och helt nya projekt.

Kombucha bryggning är en av mina passioner...Det är så otroligt gott och bra för vår tarmflora..

Ett nytt kapitel...

Så detta är bara början på ett nytt kapitel i våra liv med nya roliga upplevelser. Låt framtiden själv få bestämma vad den ska bli. För sanningen är att den gör det ändå antingen vi vill eller inte. Så nu är det dags att släppa in framtiden och se vad den har att ge. Det är i varje fall något som jag ska försöka göra. På senare tid så har jag faktiskt hittat tillbaka. Till något som jag älskade att göra som barn och ung. Men som jag som vuxen inte har låtit få ta någon plats. Eftersom jag inte tyckte att det fanns någon tid. Eller någon nytta med heller för den delen.

Dags att släppa in framtiden och låta den få visa vägen..
När jag släpper fram mina färger och penslar så förvinner tid och rum.....

Att få skapa..

Men när jag väl valde att släppa fram det så insåg jag hur mycket jag hade saknat. Att få skapa med penna, vatten och färger. Det har även gett mig en helt ny insikt. Nämligen att man inte alltid måste vara så inställd på prestation. Man kan faktiskt låta sig få göra saker som bara är roligt. Även om det inte leder till något särskilt mer än ro och glädje. Att måla med vattenfärger är just det för mig. Jag tycker det är roligt och det fyller mig med ny energi. När jag släpper fram mina färger och penslar. Så försvinner tid och rum och jag blir lugn i sinnet.

Dags att släppa in framtiden och låta den få visa vägen..

Min passion på nytt..

Så min passion som barn har nu hittat tillbaka till mig vid 55 års ålder. Vem hade kunnat ana det? Ja inte jag i alla fall. Nej inte är jag någon ny Rembrandt eller Picasso. Men vet ni vad? Det spelar ingen roll. För så länge som det gör mig glad så är det värt allt. När jag tänker tillbaka så har jag nog alltid sneglat. Åt hyllorna med konstnärs prylarna. Jag har till och med köpt något ibland men sedan lagt det åt sidan. Eftersom jag inte tyckte att det var så produktivt. Jag valde istället att skapa på annat sätt. Genom att laga mat och baka och på senare år starta webbsidor. Inget fel i det men nu har jag i alla fall släppt in färgerna. I mitt liv igen och tycker att det är jättekul.

Dags att släppa in framtiden och låta den få visa vägen..
Det är bara du själv som bestämmer vad som är möjligt för dig att åstadkomma...

Hitta din inspiration...

Så det senaste året blev inte som vi hade väntat oss. Men det behöver ju inte betyda. Att vi inte kan skapa nya upplevelser och passioner detta år. Alla är vi ju lite olika men nog finns det något för alla. Så ut och hitta inspiration till dina nya upplevelser. Kanske har du en slumrande passion djupt inom dig. Fyll det nya året med något som gör dig glad och nöjd. Bry dig inte om att det inte verkar så produktivt. Så länge det fyller dig med energi och glädje. Så go for it säger jag och vet du vad? Tid har vi alltid om vi bara vill om vi bara prioriterar. Det är bara vi själva som bestämmer vad som är möjligt. 

Granola en perfekt start på dagen man laga den själv..
Granola så enkelt att göra och vansinnigt gott...
https://mariasfeelinggood.se/2020/03/10/syrlig-gul-smak-explosion-sauerkraut-med-gurkmeja/
Surkål så otroligt nyttigt och gott. Men visste du att den kan anpassas efter eget tycke och smak..Hitta din egen personliga smakkombination..

Fyll din kropp med rätt bränsle...

Men för att man ska kunna få den där energin så är det viktigt. Att fylla på med rätt sorts bränsle.Min insikt på senare år. Det är att det bästa bränslet för kroppen. Det är mat lagad utan onödiga tillsatser så kolla gärna på mina recept. Här på webbsidan eller på min fermenteringssida. Som heter mariasfeelinggood.se och där jag lägger upp recept och tips. Om hur du enkelt kommer igång med att baka med surdeg. Eller göra en krispig och härlig surkål. Men det finns även del annat smått och gott. Så varmt välkomen dit och bortanisera bland mina recept. 

purple and white flower in macro lens

Gör detta år till det nya..

Så ut och gör detta år till ett nytt och spännande år. Låt inte de yttre omständigheterna. Styra dina inre tankar om dig själv. Eller om vad du vill åstadkomma i framtiden. Detta är i alla fall något som jag själv tänker göra. Ja säkert hamnar vi i någon fallgrop framöver. Men i så fall är det bara att kravla sig upp igen. Ge inte upp för någonstans där borta i horisonten. Där finns vår framtid och den är. Ja fortfarande ett oskrivet blad men om vi vill. Så blir den spännande och alldeles lysande……Det är bara dags att släppa taget…

Psst..Bli inspirerad av videon nedanför från ett youtube konto som jag hittade nyligen..

/Maria