Börja dagen med en kopp kakaochaga dryck..

Tillhör du dem som som vaknar på morgonen pigg som en lärka. Eller är du som mig en kvällsmänniska som behöver en liten kick för att komma igång? Kanske vill du helst möta dagen med en kopp te. Eller så vaknar du på morgonen med en längtan efter en kopp starkt och gott kaffe. Tja vilken typ av person du än är. Så tror jag att den här varma Kakaochaga bulletproof drycken. Kommer att bli en glad överraskning. Själv så upptäckte jag den alldeles nyligen. Bulletproof coffee är väldigt populärt i keto kretsar. Det är i princip kaffe med smör och kokosolja. Men i det här receptet så har jag bytt ut kaffet mot raw kakao pulver och chaga pulver.

Kära bloggläsare jag vill uppmärksamma dig på att detta inlägg innehåller reklamlänkar..Det är naturligtvis helt upp till dig om du vill köpa något…. 

Kakaochaga bulletproof dryck för energi till kropp och hjärna..

Chaga te...

Chaga är en svamp som kommer från stammen på björkar. Den har använts som medicinal dryck i tusentals år. Men även som en allmänt stärkande varm dryck. Som du kan avnjuta med lite ingefära och honung. Om du ska köpa chaga så väljer man antingen.Att köpa den i form av bitar.Som man sedan kokar och låter stå och dra en stund. För ett välsmakande te med en underton av vanilj. Själv så valde jag dock att köpa den i pulverform. Eftersom jag tyckte att det var lite enklare att börja med. Du kan hitta chaga i hälsokostbutiken eller beställa den online. Jag länkar till det chagapulver jag köpte utifall ni vill prova just det. Men man kan ju alltså  använda sitt chagapulver. Till att laga denna jättegoda Kakaochaga dryck. 

Kakaochaga bulletproof dryck för kropp och hjärna..

Boosta hjärnan med en bulletproof dryck...

Som jag redan har berättat så är bulletproof coffee en favorit. Bland dem som har anammat keto dieten. Man brygger då kaffe som man sedan. Mixar med smör och kokosolja. För att på så sätt göra kaffet mer krämigt uppiggande och mättande. Fettet ska boosta hjärnan och även öka fettförbränningen. Men även om det kanske låter lite märkligt. Så är det faktiskt riktigt gott. Det smakar lite som en kaffelatte med krämigt skum. Men nu så var det ju en Kakaochaga dryck vi skulle göra. Som namnet så tydligt avslöjar. Så innehåller den ytterligare en fantastiskt ingrediens. Ja just det Kakao naturligtvis…

Kakaochaga bulletproof dryck för energi till kropp och hjärna..
brown and black dried leaves on black wooden surface

Kakao gudarnas föda..

Kakaon och dess goda egenskaper upptäcktes ursprungligen av Mayafolket. För 2000 år sedan började de odla kakaobönan på Yucatanhalvön i Centralamerika. Där så småningom den spanska erövraren don Hernán Cortés. Hittade den och tog med den hem till Europa. Där den kom att bli omåttligt populär och resten är historia. Men själv så har jag upptäckt kakao på ett helt nytt vis på sistone. Visste ni till exempel att kakaobönor genomgår en fermenteringprocess? Innan de torkas och så småningom. Blir till de där cholkadkakorna på våra hyllor här hemma. Detta var något som väckte intresset. För en fermenterings nörd som om mig ett snäpp extra. Men jag har även gjort en helt annan upptäckt. Något som jag inte kände till om kakao tidigare.

person holding dried beans

Kakao en superfood..

Kakao och nu talar jag om den äkta varan rå kakao. Som är den renaste formen av choklad, lätt rostad och nedmald av bönan. Den är extremt rik på näring som järn, protein, fiber, magnesium, kalium och mer. Den kakao som vi hittar på hyllan i butikerna. Är oftast en förfalskad version av kakao. Som är mycket processad och rostad vid mycket hög temperatur innan den mals till pulverform. Under processen tas fettet från kakaon bort (kakaosmör). Det gör att kakaon tappar sin bittra smak. Men samtidigt så förlorar den även massor i näringsvärde. Men kakao i sin äkta form är som sagt något helt annat.

Kakaochaga bulletproof dryck för energi till kropp och hjärna..

Kakao ceremoni...

Det finns de som har speciella kakao ceremonier. Där man dricker kakao tillsammans och firar dess helande egenskaper. Om du blir nyfiken på detta så kolla in videon längst ner i inlägget. Äkta kakao är dock väldigt svårt att få tag på här hemma. Så jag använder  mig med en en fin ekologisk kakao från Kung Markatta. Som är en av mina favoriter bland de ekologiska märkena . Till min Kakaochaga dryck så häng på. Om ni vill lära er att göra den…

person holding brown wooden cup with silver spoon

Gör en uppiggande kakaochaga bulletproof dryck...

I detta recept ska man ha lite smör och helst. Så ska det vara så rent som möjligt. Man kan även använda Gee om man vill. Men själv så gör jag mitt eget smör med mina mjölkkefirgryn. Om du vill veta mer om detta. Så klicka bara över till min andra webbsida mariasfeelinggood.se. Där lägger jag upp recept och tips om hur man fermenterar. Bland annat så gör jag alltså mitt eget smör. Vilket är jättegott och som dessutom innehåller massor av nyttiga bakterier. Som främjar en frisk tarmflora. Men ta det som du kan få tag i för huvudsaken. Är ju att du får testa det här enkla och goda receptet. På en dryck som kanske kommer att ersätta din kaffe eller te kick på morgonen framöver. Vem vet?…

Kakaochaga bulletproof dryck för energi till kropp och hjärna..
Kakaochaga bulletproof dryck för energi till kropp och hjärna..

Det här behöver du för att göra din Kakaochaga dryck..

 • 2, 5 dl kokande vatten
 • 1-2 tsk chagapulver
 • Ekologisk kakao 2 msk
 • 2 msk smör
 • 1 msk kokosolja
 • Lite vaniljpulver
 • 1-2 msk lönnsirap eller annan sötning
 • En nypa Havssalt eller Himalayasalt
 • En mixer att mixa din kakaochaga dryck i till perfektion.

Så här gör du din Kakaochaga bulletproof dryck...

 • Koka först upp vattnet
 • Häll sedan vatten, chagapulver,kakao,vaniljpulver,salt och smör och kokosolja i mixern.
 • Kör cirka 1minut
 • Häll upp din Kakaochaga dryck i en kopp.
 • Drick den bums!!!
Macapulver är en annan favorit som man kan ha till både drycker och bakverk..Testa gärna mina ljuvligt krispiga bovetekorn med smak av kakao och macapulver..

Njut och väck dina livsandar..

Sådär visst är det väl enkelt? Jag hoppas att du gillar min Kakaochaga dryck lika mycket som mig. Du kan även prova att göra en varm choklad dryck. Med kakao, chaga och kanel, vatten och lite mandelmjölk. Det också otroligt gott. Prova då gärna att söta den med lite kokos socker. Det ger drycken en riktig fin smak med en lite knäckig ton. Själv kommer jag helt klart att byta ut mitt morgon kaffe oftare framöver. Även om jag nog i ärlighetens namn inte kommer att sluta upp med kaffe helt. Allt har sin plats enligt mig. Även så en liten kaffekick….

/Maria